Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Skrzydełka na ryżowej pierzynce

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
4 szt.
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bazylia
do smaku
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
3 łyżki
kminek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ryż
ryż
2 szklanki
czosnek
3 ząbki
cebula
2 szt.
przecier pomidorowy
2 łyżki
cukier
2 łyżeczki
masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ryżowej pierzynce

Skrzydełka myjemy, osuszamy, przyprawiamy, skrapiamy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce.
Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy cebulkę pokrojoną w piórka. Na to układamy mięso.
Masło topimy, dodajemy 6 szklanek wody, rozmiażdżony czosnek, przyprawę, cukier, paprykę, kminek i przecier pomidorowy.
Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy na skrzydełka. Pieczemy pod przykryciem ok 60 min, następnie odkrywamy i podpiekamy jeszcze 15 min.
Podajemy z przygotowanym ryżem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Indianerka100 19.11.2013 22:40
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak