Skorupki z wiosennym serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • waflowe skorupki

  • serek wiejski

  • rzodkiewki

  • ogórek świeży

  • szczypiorek

  • koperek

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • sałata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw z dwóch rzodkiewek i kawałka świeżego ogórka ze skórką ostrym nożykiem ścięłam paski okrawając je dookoła. Paski zwinęłam spiralnie w rozetki.
Kawałek ogórka i 3 rzodkiewki pokroiłam w drobną kostkę - można zetrzeć na tarce, ale krojone nie wydzielają tyle soku. Do warzyw dodałam serek wiejski i 2 czubate łyżki posiekanej zieleniny - koperku i cienkiego szczypiorku. Doprawiłam pieprzem ziołowym, wymieszałam. Napełniłam masą waflowe skorupki i ułożyłam na półmisku wyłożonym sałatą. Ozdobiłam rozetkami z ogórka i rzodkiewek oraz listkami koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 14.04.2017 18:46
Świetny pomysł, ale skąd takie skorupki, bo nie wadziłam.
Misia90 05.09.2011 20:08
ekstra
Misia90 05.09.2011 20:08
ekstra
Marysia 05.09.2011 19:54
super
Karolina69 05.09.2011 18:05
fajne
MAŁGORZATA108 07.04.2011 18:47
Prezentują się znakomicie.
Katarzyna/kate1980 07.04.2011 17:09
przepiękne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat