Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
waflowe skorupki
-
serek wiejski
-
rzodkiewki
-
ogórek świeży
-
szczypiorek
-
koperek
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
-
sałata
Przepis i sposób przygotowania Skorupki z wiosennym serkiem
Kawałek ogórka i 3 rzodkiewki pokroiłam w drobną kostkę - można zetrzeć na tarce, ale krojone nie wydzielają tyle soku. Do warzyw dodałam serek wiejski i 2 czubate łyżki posiekanej zieleniny - koperku i cienkiego szczypiorku. Doprawiłam pieprzem ziołowym, wymieszałam. Napełniłam masą waflowe skorupki i ułożyłam na półmisku wyłożonym sałatą. Ozdobiłam rozetkami z ogórka i rzodkiewek oraz listkami koperku.
Komentarze (7)