Skórki z pomarańczy

Skórki z pomarańczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    4 szt
  • cukier kryształ

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Skórki z pomarańczy foto
Pomarańcze sparzamy gorącą wodą.
Krok 2 - Skórki z pomarańczy foto
Obieramy ze skórki i drobno kroimy w kostkę.
Krok 3 - Skórki z pomarańczy foto
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 2 godz. Cukier dosypujemy na oko tak aby skórki były słodkie. Przekładamy do garnka dolewamy pół szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu 20 min czasami mieszając.
Krok 4 - Skórki z pomarańczy foto
Gorące przekładamy do słoika i odwracamy do góry dnem. I tak gotowe skórki mamy do ciastek albo deserów - nie trzeba kupować :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maniek2

28.02.2014 21:28
muszę takie zrobic

Piotr-21

15.02.2014 14:59
bardzo fajny pomysł

Lidzia

14.02.2014 16:25
Pamiętam je z dzieciństwa i długo szukałam przepisu. W końcu znalazłam. Dziękuję.

nogawkuchni

14.02.2014 14:26
Domowa skórka najlepsza,świetna do wszelakich wypieków i słodkości, też robię,fajny i przydatny przepis.

Milka100

14.02.2014 14:08
leż lubię takie robić, świetne

dodi

14.02.2014 14:02
też takie robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat