Skórka cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka z cytryny

    3 cytryny
  • cukier

    10 łyżeczek
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę ze sparzonej cytryny ,obieramy jak najcieniej kroimy w niewielkie paseczki . Wkładamy do wyparzonego słoika zasypujemy cukrem. Dolewamy wódkę ,szczelnie zakręcamy słoik i energicznie nim potrząsamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 18.05.2011 06:48
Jak długo mozna ją przechowywać?
maryśka 10.05.2011 20:57
trochę trzeba poczekać najlepiej by było
MAŁGORZATA108 10.05.2011 20:15
Można spożywać od razu, czy trzeba odczekać?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat