Siekane ciastka

Siekane ciastka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Siekane ciasteczka, to bardzo prosty do wykonania przepis. Najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z piekarnika! 

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 kostki
  • śmietana kwaśna

    2 szkl
  • mąka

    4 szkl
  • białko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Siekane ciastka

Siekamy nożem mąkę, margarynę, śmietanę na jednolitą masę. Zagniatamy ciasto i wałkujemy na grubość ½ cm. Wykrawamy ciasteczka – kółeczka z dziurką w środku. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190’C. Gorące smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy jeszcze na chwilę do gorącego piekarnika aby się podsuszyły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat