Siekane ciastka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 szkl
  • śmietana kwaśna

    2 szkl
  • mąka

    4 szkl
  • białko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Siekamy nożem mąkę, margarynę, śmietanę na jednolitą masę. Zagniatamy ciasto i wałkujemy na grubość ½ cm. Wykrawamy ciasteczka – kółeczka z dziurką w środku. Układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190’C. Gorące smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy jeszcze na chwilę do gorącego piekarnika aby się podsuszyły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat