Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SHARMA na szybko i smacznie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1
duże cebule 2
ser żółty 6 plasterków
przyprawa kebab- gyros Prymat 0,8 op.

Przepis i sposób przygotowania na: SHARMA na szybko i smacznie

Mięso kroimy w małą kostkę,przyprawiamy dużą ilością przyprawy kebab gyros Prymatu(z przyprawami innych producentów nie wychodzi tak dobre) oraz mieszamy z cebulami pokrojonymi w dużą kostkę. Smażymy pod przykryciem na dużym ogniu. Pod koniec można zdjąć przykrycie żeby trochę przyśpieszyć. Jak będzie już bardzo wysuszone (przez przypadek odkryłem, że najlepsze jest delikatnie przypalone) na wierzch równomiernie rozkładamy plastry sera (można posypać startym serem) i przykrywamy całość aż do rozpuszczenia się sera.
Nakładamy tak aby ser był na wierzchu. Jeśli przez przypadek się wymiesza to nic nie straci na smaku.
Najlepsze jest podane od razu, z frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami. Najlepszym dopełnieniem są pomidorki pokrojone w ósemki posolone i popieprzone.
U mnie w domu nie ma tygodnia bez chociaż jednej sharmy.
Przyrządzenie mięsa na gotowo zajmuje mi ok 20 min
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak