sezon na truskawki i poziomki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    pół litra
  • truskawki

    pół kilograma
  • poziomki

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 sztuki
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • do

    dekoracji mięta
  • fix do śmietany

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - sezon na truskawki i poziomki foto
przygotowuję okrągłe naczynie ( u mnie miska żaroodporna) wykładam folią spożywczą .Truskawki kroję na pół, poziomki w całości i układam zakrywając dno. i boki formy.
Krok 2 - sezon na truskawki i poziomki foto
śmietanę ubijam na sztywno z dodatkiem soku z cytryny,cukru pudru,fixu i żelatyny rozpuszczonej w mleku ( na pół szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny)
Krok 3 - sezon na truskawki i poziomki foto
na owoce wykładam śmietanę
Krok 4 - sezon na truskawki i poziomki foto
na śmietanę biszkopty
Krok 5 - sezon na truskawki i poziomki foto
zakrywam folią i przykrywam talerzem i do lodówki ,przynajmniej na 3 godzinki
Krok 6 - sezon na truskawki i poziomki foto
naczynie obracam i mam biszkopty na dole a owoce u góry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 07.06.2016 15:05
ciekawy deser
atort111 04.05.2015 13:10
truskawki, to lubię
Marta1986 18.06.2013 12:14
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat