Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezamowo migdałowy filet

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
Panierka:
płatki migdałowe 2 łyżka
sezam 2 łyżka
płatki kukurydziane 4 łyżka
sól
pieprz kolorowy
jajko 2
mąka do obtaczania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sezamowo migdałowy filet

Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Na talerzu wymieszać płatki migdałowe, kukurydziane i sezam. Na drugi talerz wsypać mąkę do obtaczania a do następnego wybić jajka, dodać sól i rozbełtać je. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie panierować w panierce. Smażyć z obu stron na złoty kolor uważając aby migdały się nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 26.02.2014 08:15
pysznie wygląda
Krzysztof15 25.02.2014 17:19
bardzo pyszne
gibli 25.02.2014 16:44
smaczny filecik
Agata3 25.02.2014 16:27
mniam, pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak