Sezamowo migdałowy filet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1
  • Panierka:

  • płatki migdałowe

    2 łyżka
  • sezam

    2 łyżka
  • płatki kukurydziane

    4 łyżka
  • sól

  • pieprz kolorowy

  • jajka

    2
  • mąka do obtaczania

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Na talerzu wymieszać płatki migdałowe, kukurydziane i sezam. Na drugi talerz wsypać mąkę do obtaczania a do następnego wybić jajka, dodać sól i rozbełtać je. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie panierować w panierce. Smażyć z obu stron na złoty kolor uważając aby migdały się nie przypaliły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 26.02.2014 08:15
pysznie wygląda
Krzysztof15 25.02.2014 17:19
bardzo pyszne
gibli 25.02.2014 16:44
smaczny filecik
Agata3 25.02.2014 16:27
mniam, pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat