Przepis i sposób przygotowania na: Sezamowe mielonki.
Na jednej miseczce wysypać mąkę pszenną, na drugiej rozbić i roztrzepać jajka a na trzeciej wymieszać bułkę tartą z sezamem.
Odrywać małe kawałki mięsa, formować kulki i panierować w mące.
Rozgrzać olej. Mięso kolejno panierować w jajku i mieszance bułki i sezamu,lekko spłaszczać i smażyć na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.Trzeba uważać, by panierka się nie przypaliła.Kolejne porcje smażyłam na świeżym oleju, by ziarenka sezamu z poprzednich partii się nie przypalały i w wyniku tego popsuły by smak kolejnych kotletów.
Kotlety zdejmować np. do blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i wkładać do piekarnika.Gdy usmażymy wszystkie pieczemy je jeszcze w termoobiegu przez ok.30 minut w 175 stopniach.
Z tej porcji otrzymałam 33 sztuki smacznych kotlecików.