Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek do smaku
wino czerwone 1/3 szkl
żurawina suszona 5 dag
morele suszone 5 dag
mąka pszenna 1/2 szkl
jajko 1 szt
sezam 100 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami

Kroki postępowania

1
Suszoną żurawinę i morele wkładamy do miseczki i zalewamy winem. Moczymy minimum 40 minut.
Krok 1 - Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami foto
2
Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozkrawamy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy do smaku.
Krok 2 - Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami foto
3
Osaczamy owoce z wina i kroimy na mniejsze kawałki . Na środku każdego kawałka mięsa układamy owoce i składamy w kopertę.
Krok 3 - Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami foto
4
Mięso panierujemy w mace pszennej , następnie w rozbełtanym jajku a na końcu w ziarnach sezamu.
Krok 4 - Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami foto
5
Smażymy na małym ogniu , na rozgrzanym oleju z każdej strony lekko rumieniąc.
Krok 5 - Sezamowe kieszonki z żurawiną i morelami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 09.04.2017 11:59
bardzo apetyczne
w mojej kuchni 09.04.2017 00:07
moje smaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak