SEZAMKI

SEZAMKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód prawdziwy

    5 ŁYŻEK
  • cukier

    3 ŁYŻKI
  • ziarna sezamu

    30 DAG
  • oliwa

    1 ŁYŻKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIÓD PODGRZEWAMY W GARNKU I W TRAKCIE DODAJEMY CUKIER CAŁY CZAS MIESZAJĄC. JAK CUKIER SIĘ ROZPUŚCI WSYPUJEMY SEZAM. ZARUMIENIAMY ODROBINĘ. BLACHĘ WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA I WLEWAMY SEZAMOWĄ MASĘ.WYRÓWNUJEMY TAK ABY BYŁA CIENKA PO ZASTYGNIĘCIU FORMUJEMY ODPOWIEDNIE KSZTAŁTY.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 06.05.2012 20:57
fajny deser
Tika4444 13.04.2012 19:12
fajny pomysł
wojr63 07.04.2012 20:45
lubię sezamki, przepis muszę wypróbować
RenataZ-et 03.04.2012 20:16
pychotka
berys18 29.03.2012 17:49
super pomysł
berys18 29.03.2012 17:49
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat