Przepis i sposób przygotowania na: Serowy zaplataniec
Kroki postępowania
Wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm i nacinamy jak na zdjęciu.
Możemy posmarować roztrzepanym jajkiem dla lepszego sklejenia i zrumienienia.
Pozostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto: |
|
mąka pszenna |
0,5 kg
|
mąka krupczatka |
0,1 kg
|
margaryna |
0,5 kostki
|
olej |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
mleko |
1/3 szklanki
|
cukier lawendowy |
2 łyżki
|
drożdże |
25 g
|
jajko |
1 szt
|
ponadto : |
|
ser biały |
70 dag
|
cukier kryształ |
8 łyżek
|
jajko |
2 szt
|
jagody goji |
2 łyżki
|
żurawina |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: