Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brzoskwinie w puszce
1 puszka -
twaróg
300 g -
mąka pszenna
3,5 szk typ 500 -
margaryna
200 g -
mleko 3,2%
100 ml -
cukier
1/2 szk -
proszek do pieczenia
3 łyżeczka -
cukier puder
do posypania -
mąka pszenna
do podsypania ciasta
Przepis i sposób przygotowania Serowo brzoskwiniowe ciasteczka Zewy
Kroki postępowania

Margarynę stopić i przestudzić.
Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać.
Do margaryny wlać mleko, wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami.
Wymieszać ( powstanie coś jakby kruszonka ), potem dodać twaróg i wymieszać mikserem.

Ciasto dzielić na porcje, wałkować na placki ( nie za cienkie, nie za grube ) i


Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Komentarze (10)