Serowe talarki ze szczyptą papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • mąkę

  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mikserem ucieramy masło na puszysty krem. Dodajemy ser żółty - starty na tarce o grubych oczkach,dodajemy mąkę, sól i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem mieszamy dużą, drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przekładamy na oprószoną stolnicę. Zagniatamy i formujemy wałek o grubości 3 cm. Zwijamy do aluminiowej foli i wkładamy do zamrażalki na 30-60 min. Ochłodzone i twarde ciasto kroimy na plasterki grubości ok 0,5 cm. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C. Pieczemy ok. 15 min., tak aby się lekko zarumieniły. Można je jeść z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cookarka 28.10.2013 18:12
świetne talarki , z serem to jest to
gusia1000 18.10.2013 00:17
Pod mój smak.
sylwiusia055 09.10.2013 20:28
pyszne robiłam jak chipsy
eliza135 07.10.2013 17:31
oj zapomniałam już podaję skład: 120g sera,50 g masła,40g mąki,szczypta soli i papryki w proszku
aniagdz 06.10.2013 17:47
a można prosić o proporcje składników? ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat