Serowe racuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • ser biały

    1/2 kg
  • ser żółty

    20 dag
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • olej

    5 łyżek
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę (mogą być z poprzedniego dnia). Ser biały mielimy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i powstałą masę dokładnie mieszamy. Racuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 29.11.2011 18:27
super
Kamila/kami007 27.11.2011 17:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat