Serowe racuchy ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2\\3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    25 dag
  • jajko

    2 szt
  • śliwki

    50 dag
  • sok z pomarańczy

    5 łyżek
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • cynamon

    do smaku
  • płatki migdałowe

    do smaku
  • cukier wanilinowy

    do smaku
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oba rodzaje mąki połącz,dodaj serek i żółtka,a następnie ubitą pianę z białek.Śliwki umyj,osusz,przekrój i wydryluj,włóż do rondelka.Wlej sok pomarańczowy,dodaj skórkę z cytryny,oprósz cynamonem oraz cukrem i cukrem waniliowym.Duś wszystko około 5 minut na małym ogniu.Część śliwek odłóż,resztę zmiksuj.Z masy serowej usmaż na oleju złociste racuszki,odsącz z tłuszczu.Posyp cukrem pudrem i płatkami migdałowymi.Podawaj z musem i śliwkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 29.08.2011 20:36
fajne
Iwona45 29.07.2011 15:01
super
Tika4444 17.05.2011 07:57
rewelacyjne
magical66 07.04.2011 08:25
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat