Przepis i sposób przygotowania na: Serowe malinowe babeczki
2. Blaszkę na muffinki wysmarować masłem i w każdej dziurce położyć na dno ciasto herbatnikowe, docisnąć. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 min.
3. Ziemniaki obrać i zetrzeć na ciapkę, na małych oczkach. Wymieszać w robocie kuchennym z białym serem. Miksować dość długo, tak by ser był dobrze zmiksowany. Następnie dodać jaja i dalej miksować.
4. Do masy dodać resztę składników, wymieszać razem dokładnie i nakładać na gotowe, upieczone ciasto herbatnikowe.
5. Wstawić na 45min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Następnie nie otwierać piekarnika tylko go wyłączyć i zostawić ciasteczka serowe w środku.
6. Po godzinie wyciągnąć, ostudzić w temp pokojowej i wstawić na noc do lodówki.