Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe jajka faszerowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
ser pleśniowy niebieski 1 łyżka
majonez 1 łyżeczka
orzechy włoskie 8 połówek
ser feta 1 łyżka
ser żółty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe jajka faszerowane

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je gdy już trochę ostygną. Ścinamy czubki i wydrążamy żółtka.
Krok 1 - Serowe jajka faszerowane foto
2
Żółtka przeciskamy przez praskę dodajemy sery i majonez i wszystko razem przeciskamy przez praskę. Dokładnie mieszamy, dodajemy odrobinę pieprzu. Nie solimy, ponieważ sery są słone.
Krok 2 - Serowe jajka faszerowane foto
3
Takim farszem nadziewamy każde białko. Na wierzch naszego serowego jajka kładziemy połówkę orzecha włoskiego.

Smacznego :)
Krok 3 - Serowe jajka faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak