Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

serowe bułeczki z posypką cynamonową

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
9 dkg
mąka z pełnego przemiału
6 dkg
masło
3 dkg
drożdże
1 dkg
mleko
5 łyżek
sól
Sklep Prymat
jajko
cukier
3 dkg
utarta skórka cytrynowa
twaróg
15 dkg
śmietana
2 łyżki
jajko
cukier
3 dkg
posiekane migdały
1 łyżka
rodzynki
1 łyżka
mąka kukurydziana
1 łyżeczka
utarta skórka z połowy cytryny
olej do smażenia
Cynamon mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: serowe bułeczki z posypką cynamonową

przygotowuję ciasto drożdżowe, a nastepnie je rozwałkowuję na grubośc 0,6 cm i wycinam krążki o srednicy 10 cm. Przygotowuję nadzienie mieszając wszystkie składniki. Nakładam ciasto. bzegi krążków smaruję wodą, składam na pół i zlepiam. bułki smażę w dużej ilości umiarkowanie rozgrzanego oleju. Posypuję cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:04
pycha
sznycel 19.08.2012 21:17
ciasto drożdżowe : mąkę z solą przesiewam do miski, robię zagłębienie, wlewam drożdże rozmieszane w niewielkiej ilości mleka. Robię rozczyn o gęstości śmietany. dzielę masło na kawałki i rozkładam na mące. Miskę przykładam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu, aż rozczyn podwoi objętośc. dolewam resztę mleka i wyrabiam ciasto, aż będzie gładkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak