Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe bułeczki z posypką cynamonową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 9 dkg
mąka z pełnego przemiału 6 dkg
masło 3 dkg
drożdże 1 dkg
mleko 5 łyżek
sól
jajko
cukier 3 dkg
utarta skórka cytrynowa
twaróg 15 dkg
śmietana 2 łyżki
jajko
cukier 3 dkg
posiekane migdały 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
utarta skórka z połowy cytryny
olej do smażenia
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: serowe bułeczki z posypką cynamonową

przygotowuję ciasto drożdżowe, a nastepnie je rozwałkowuję na grubośc 0,6 cm i wycinam krążki o srednicy 10 cm. Przygotowuję nadzienie mieszając wszystkie składniki. Nakładam ciasto. bzegi krążków smaruję wodą, składam na pół i zlepiam. bułki smażę w dużej ilości umiarkowanie rozgrzanego oleju. Posypuję cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:04
pycha
sznycel 19.08.2012 21:17
ciasto drożdżowe : mąkę z solą przesiewam do miski, robię zagłębienie, wlewam drożdże rozmieszane w niewielkiej ilości mleka. Robię rozczyn o gęstości śmietany. dzielę masło na kawałki i rozkładam na mące. Miskę przykładam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu, aż rozczyn podwoi objętośc. dolewam resztę mleka i wyrabiam ciasto, aż będzie gładkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak