serowa masa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń waniliowy

    1
  • cukier wanilinowy

    1
  • cukier

    3/4 szklanki
  • margaryna

    50 g
  • białka

    4
  • żółtka

    4
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki nam sie dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową. Przekładamy do foremek i pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
M-W 16.01.2012 14:06
napewno wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat