Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowe babeczki na zimno z truskawką
Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy na stolnicę, siekamy razem z margaryną i żółtkami.
Zagniatamy ciasto, jeśli trzeba dodajemy więcej mąki.
Gotowe ciasto zawijamy w papier śniadaniowy i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy foremką kółka i wykładamy nimi foremki na babeczki.
Foremki odstawiamy do lodówki na 20 minut.
Po 20 minutach wykładamy każdą babeczkę folią aluminiową lub papierem do pieczenia, a do środka sypiemy suchą fasolę.
Pieczemy babeczki w 180' przez 15 minut z fasolką, później ją wyrzucamy i pieczemy aż ciasto się zarumieni.
Zimne babeczki napełniamy tężejącą masą serową, w środek wciskamy po truskawce i odstawiamy do całkowitego stężenia.