Sernik z rosą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • margaryna

    125 dag
  • żółtka

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • przyprawa do sernika

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Piana:

  • białka

    5 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • mleko

    3 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • budyń

    1 oapkowanie-sam proszek!
  • cukier

    1 szkl
  • aromat cytrynowy

    kilka kropelek
  • kisiel wiśniowy

    2 łyżeczki
  • ser biały

    1 (3 x mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na samym początku przygotować ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto i ułożyć je w formie do pieczenia. Piec w 200 C około 12-15 minut. Przygotowane ciasto schłodzić. Teraz zabieramy się za masę serową: w mleku rozpuścić cukier, a następnie dodać do tego resztę składników. Przygotowaną masę wylać na ciasto i piec w 180 C około 50 minut. Następnie przygotować pianę, czyli białka ubić z cukrem pudrem i kisielem(proszkiem) na sztywną masę. Przygotowaną pianę wylać na ciasto i piec jeszcze około 20 minut w 150 C. Przygotowany sernik schłodzić, krople rosy powinny pojawić się po około 1 godzinie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat