sernik z ricotty

sernik z ricotty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • m?ka

    180g g
  • cukier3\\

    3 ?yzki
  • sól

  • mas?o

    120 g
  • ?ó?tko

    2
  • jaka:

    2
  • cukier0

    80 g
  • skórka z cytryny

    1
  • skórka z pomara?czy

    1
  • ser ricotta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:m?ke z cukrem wsypa? na blat doda? posiekane mas?o oraz jedno zó?tko.Wszystko zagnie??.
1/4 ciasta zawin?c w foli? i w?o?y? do lodówki. Pozosta?? cz??c umie?ci? w tortownicy.Równomiernie wyk?adaj?c spód.
Od?ozy? na 30 minut w ch?odne miejsce.

Nadzienie:Ser po?oczy? ze ?mietank? jajkami oraz 1 ?ó?tkiem.Do tego wsypa? skórk? z cytryny.Wymiesza? i odstawi? do lodówki.

Piekarnik rozgrza? do 195 stopni C. Spód nak?óc widelcem i piec 15 minut.

Na ostudzony i upieczony spód wla? mas? serow?.Pozosta?e ciasto rozwa?kowa? i poci?? na paski,które uk?adamy na serniku tworz?c kratk? i zwil?yc woda.

Piec ok.30-45 minut. w temp.190 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat