Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z płatkami migdałowymi.
Dodaj startą skórkę z cytryny a następnie wyciśnięty sok.
W rondlu roztopić masło i letnie dodaj do masy serowej.
W zimnym mleku dokładnie wymieszać budynie a następnie połącz z masą serową.
Boki tortownicy ( średnica 28 cm.) posmarować a spód wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki ( można połamać aby łatwiej ułożyć na okrągło) Wylać masę serową.
Sernik włóż do nagrzanego do 180* C piekarnika. Piecz ok 45 minut.
W tym czasie roztopić w rondlu masło, dodać cukier i 2 łyżki mleka - podgrzać. Na koniec dodać płatki migdałowe.
Po 45min. pieczenia sernika, masę migdałową wyłożyć na ciasto i ponownie wstawić do piekarnika. Zapiekać jeszcze ok. 15min aż migdały nabiorą złocistego koloru.
Smacznego