sernik z olejem i mlekiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • margaryna

    175 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • kwaśna śmietana

    3/4 szklanki
  • budyń

    2 opakowania
  • jaja

    2 sztuki
  • żółtko jajek

    4 sztuki
  • olej

    1,5 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanki
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka i kwaśna śmietanę razem połączyć, dobrze wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na ok pół godziny.

Ucierać ser, dodawać po woli jajka, następnie żółtka, cukier, jedną szklankę mleka. Ucierać aż będzie jednolita masa. Później dodać resztę składników tj. szklankę mleka, budynie oraz olej.

Wyjąć ciasto z lodówki, wyłożyć spód blachy, można posypać kakao, następnie wylać na spód masę serową. Masa wyjdzie bardzo wodnista, ale na prawdę nie przejmujcie się. Ciasto po upieczeniu jest pyszne.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez ok. 80 minut w temp 170stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 24.10.2012 18:15
super sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat