Sernik z mlekiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    2 1/2 szkl
  • żółtka

    3 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szkl
  • masło lub margaryna

    3/4 kostki
  • Masa serowa

  • ser

    1 1/2 kg na serniki
  • cukier

    ok2 szkl
  • mleko w proszku

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • jajko

    6 szt
  • białko

    3 szt
  • budyń waniliowy

    1 op
  • masło

    1/2 kostki
  • sok z cytryny

  • Dodatki:

  • kakao

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto i wylepić nim spód przygotowanej dużej blaszki. Oprószyć kakao.
Wybić jajka, dodać cukier, masło i spienione widelcem białka. Krótko zmiksować i dodawać ser, oba mleka i budyń oraz sok z cytryny.
Miksować krótko tylko do połączenia składników.
Wyłożyć masę do blaszki i piec ok 60 min w 180 stopniach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat