Sernik z masą krówkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto kruche

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1-1,5 łyżeczki
  • margaryna

    1 kostka
  • żółtka

    4 sztuki

masa serowa

  • ser biały

    1,5 kg
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • smietana 18%

    1/2 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • masa krówkowa

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto połączyć i szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Twaróg wyłożyć do miski. Następnie dodać cukier i jajka i miksować na jednolitą masę. Dodać obie śmietany i wsypać budyń. Całość dokładnie zmiksować. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wylewać na przemian obie masy serowe tworząc różne wzory. Do nagrzanego uprzednio piekarnika wstawić ciasto i piec ok 1 godziny w temp 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 02.12.2014 16:42
takie smaczne ciasta lubię zjeść
pajbek 02.12.2014 12:52
Pycha! serniczek :-)
Bernadeta1 02.12.2014 12:12
na pewno pyszny serniczek
agnieszka214 02.12.2014 11:54
super serniczek
Barbara777 02.12.2014 09:35
super wygląda, pewnie jeszcze lepiej smakuje!
olkaaa 02.12.2014 07:33
jeszcze nie próbowałam
zabcia117 02.12.2014 07:19
Pyszne połączenie :)
Krzysztof15 02.12.2014 06:29
smaczny serniczek
Megg 01.12.2014 23:42
pyszny serniczek
gosia561 01.12.2014 23:34
masa idealna dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat