Sernik z mandarynkami

Sernik z mandarynkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • masło roztopione

    25 dkg
  • żółtka jaj

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    8 szt
  • cukier puder

    0,5 kg
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • mleko 3,2%

    2 szkl
  • rodzynki

    1 szkl
  • puszka mandarynek

    1 szt
  • twaróg

    1,5 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik z mandarynkami

Zagnieśc ciasto z mąki, żółtek, roztopionego masła i proszku do pieczenia. Jaja utrzec z cukrem i dodawac stopniowo cukier waniliowy, twaróg (zmielony), mleko oraz fixy. Na koniec dodac rodzynki. Na wyłożoną folią aluminiową lub papierem do pieczenia blaszkę zetrzec na grubej tarce połowę ciasta, wylac masę serową, ułozyc mandarynki i zetrzec drugą połowę ciasta. Piec około 75 minut w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Krzysztof42 25.11.2010 16:50
serniki są najlepsze z wszystkich ciast
Smakosz6 05.10.2010 16:48
mniam
Ela20 13.06.2010 20:47
Pyszny sernik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat