Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kwaśną śmietaną i kremem z ananasa
W misie miksera umieścić ser, cukier, kokos i mąkę, na małych obrotach zmiksować składniki na gładką masę. Cały czas miksując dodawać kolejno jajka. Na końcu dodać śmietankę. Całość zmiksować.
Masę wylać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Po 15 minutach pieczenia, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 1 i 1/2 godziny. Masa serowa powinna być ścięta, środek może pozostać luźniejszy.
Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i posmarować śmietaną:
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i rozprowadzić na serniku. Krem z ananasa z tego przepisu
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/281638/ananasowy-krem.html
umieścić w rękawie cukierniczym i wycisnąć na warstwie śmietanowej ozdobne esy floresy.
Sernik wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut. Po czym wyjąć i ostudzić.
Zimy sernik wstawić do lodówki na 12 godzin.
Smacznego :)