Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jeżynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 torebka
budyń waniliowy 2 torebki
jeżyny 300 gram
ser biały 750 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jeżynami

Ser zemleć w maszynce, dodać żółtka, mleko, cukier, cukier waniliowy, budynie i wszystko zmiksować na jednolitą masę. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę wlać do średniej wielkości tortownicy i posypać jeżynami. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 160*.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.12.2012 10:54
Super przepis i połączenie smaków. Tylko skąd teraz wziąć jeżyny...
IwonaKa 01.12.2012 20:49
ale ten serniczek musi smakować
Krzysztof15 01.12.2012 20:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak