Sernik z grubą warstwą masy serowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki ciasto

  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • margaryna

    10 dag
  • jajko

    1 sztuka

masa serowa

  • ser biały

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    7 sztuk
  • cukier waniliowy

    1 porcja
  • margaryna

    1 kostka
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta dobrze zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na to przekładamy ciasto.

Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy mikserem z pozostałymi składnikami masy serowej. Ubijamy białka na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Masę wylewamy na ciasto.

Pieczemy w piekarniku około 70 minut w temperaturze 170 stopni.

(W przepisie korzystałam z gotowego białego sera do sernika)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 31.01.2015 22:12
bardzo lubie taki sernik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat