Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg wiaderko
puree z dyni 200 g
cukier 215 g
cukier waniliowy 1 łyżeczka
budyń waniliowy 60 g
jajko 3 sztuki
herbatniki kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z dynią

Twaróg miksujemy z dwoma cukrami, następnie wciąż ubijając dodajemy po jednym jajku.Na koniec wsypujemy proszek budyniowy i chwilę miksujemy.
Masę serową dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy puree dyniowe.
Aby uzyskać puree dyniowe, drobno pokrojoną dynię prażę kilkanaście minut w saganku i blenduję lub rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków.
Spód tortownicy 22 cm wykładamy papierem, boki delikatnie natłuszczamy i posypujemy mąką.
Spód tortownicy wypełniamy herbatnikami.
Na środek tortownicy wykładamy naprzemiennie po 4 łyżki masy serowej i dyniowej.
Pieczemy około 70 minut w 160 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.11.2017 21:28
Pychota. :)
Bożena Matuszczyk 29.11.2017 20:01
Elu pyszny kuszący sernik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak