Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z chałwą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 300 gram
masło 50 gram
orzechy włoskie 50 gram
jajko 1 sztuka

Ser

twaróg 400 gram
cukier puder 50 gram
jajko 2 sztuki
budyń waniliowy 40 gram
śmietana 18 proc 250 gram
chałwa wanilowa 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z chałwą

1. Herbatniki i orzechy zemleć. Dodać stopione masło,jedno jajko i wymieszać
2. Tortownicę (u mnie 22 cm) natłuścić i wylepić spód i boki masą z herbatników
3. Ser, 2 jajka, chałwę, cukier puder i śmietanę zmiksować na gładką masę
4. Wylać do formy i piec 50-55 minut w temperaturze 180 stopni. Przed rozkrojeniem dobrze schłodzić. Dowolnie udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.11.2014 00:09
Pyszny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak