Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1i 1/3 szkl
jajko 10 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
budyń waniliowy 1 opak
brzoskwinie w puszce 1 opak
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Margarynę ucieramy. Do utartej margaryny porcjami dodajemy cukier puder i cukier waniliowy – ucieramy. Żółtka oddzielamy od białek. Do utartej margaryny z cukrem stopniowo dodajemy żółtka cały czas ucieramy. Następnie porcjami dodajemy zmielony ser biały, na koniec wsypujemy budyń.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.

Brzoskwinie odsączamy z syropy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy serowej – mieszamy.

Gotowe ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 19.02.2014 18:11
wygląda na lekkie:) i na bardzo smakowite :)
monisia1977 14.02.2014 11:58
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak