Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 35 dag.
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
cukier 10 dag.
masło 20 dag.
budyń śmietankowy 1 0p.
żółtko jajek 5 szt.
śmietana 30% 400 ml.
cukier waniliowy 1.5 dag.
brzoskwinie w puszce 4-5 szt.
twaróg 1 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwiniami

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać jajka,masło pokrojone w kostkę ,cukier.Zagnieść ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Następnie rozwałkować.Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.Ciasto ponakłuwać widelcem.Ser wraz z cukrem waniliowym,budyniem i żółtkami zmiksować na gładką masę.Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.Wymieszać.Następnie dodać ubitą śmietanę.Delikatnie wymieszać.Przełożyć na ciasto.Piec przez około 60 min. w temp.180 stopnii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 30.04.2013 21:05
o pyszotka, takiego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak