Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 g
jaja 6 szt
cukier 1 szkl
wanilia 1 szt
margaryna 1/2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
brzoskwinie w puszce 200 ml
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Ser mielimy 3 x
Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem na puszysta białą masę .
Następnie dodajemy partiami ser ,cały czas ucierając
Z laski wanilii wydrążamy nasionka i dodajemy do masy serowej .
Białka ubijamy osobno na sztywno i delikatnie mieszamy z masą
Na koniec dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej .
Brzoskwinie kroimy w ósemki
Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 26cm ,brzoskwinie układamy wciskając lekko w serową masę
wierzch posypujemy migdałami i pieczemy w tem. 170st ok 1,5h
Jeśli wierzch nam się bardzo rumieni z góry przykrywamy też papierem do pieczenia .
Studzimy w piekarniku ,nie wyciągamy od razu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 22.04.2014 11:58
Skusiłabym się na kawałeczek:)
Magula 22.04.2014 09:08
Rewelacyjny serniczek
berys18 22.04.2014 08:04
bardzo udany sernik
2milutka 22.04.2014 07:42
cudownie smakuje wiem bo robię taki:)
gosia1988 22.04.2014 07:34
taki sernik to ja lubię :)
Anna133 22.04.2014 07:14
Czas świąt to brak czasu na robienie fotek po rozkrojeniu ,wszystkie zdjęcia robiłam zaraz po upieczeniu ,potem nie miałabym czasu ,stąd nie ma tych ciast po przekrojeniu .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak