Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
masło 3/4 kostki
budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 7 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
borówka amerykańska 20 dag
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z borówkami

Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy żółtka z połową cukru, następnie dodajemy ser, roztopione masło, suchy budyń, mąkę wymieszaną z proszkiem. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli, podczas ubijania dodajemy resztę cukru. Przekładamy ubite białka do masy. Pieczemy w okrągłej blaszce do tortu przez godzinę w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu ubijamy śmietanę z cukrem pudrem (można dodać odrobinę barwnika spożywczego). Wykładamy na sernik, dekorujemy borówkami. Galaretkę rozpuszczamy w
szklance gorącej wody. Wylewamy na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.01.2017 18:54
smaczny serniczek
Wacław 18.01.2017 13:18
po prostu bajeczny sernik :-)
mirosława4 18.01.2017 12:36
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak