sernik wiedeński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    30 dag
  • jajko

    7
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szklanka
  • cukier wanilinowy

    1 torebka
  • budyń waniliowy

  • ser biały

    1 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać ser, proszek budyniowy oraz maliny oprószone mąką. Następnie dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać z powstała masą serową. Przelać do tortownicy i piec ok. 50 minut. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 01.12.2013 13:32
lubie takie ciasto
iknbozka 10.02.2012 17:06
pycha
Dorian 18.08.2011 08:53
moje ulubione ciasto...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat