sernik waniliowy bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 blat
  • masa

  • serek homogenizowany waniliowy

    1 wiaderko (1 kg.)
  • cukier puder

    1,5 szkl.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    25 g.(1 paczka)
  • rodzynki

    10 dkg.
  • brzoskwinie w puszce

  • galaretka truskawkowa

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw rozpuścić galaretki w 1/2 litra wrzątku i odstawić do stężenia . Rodzynki sparzyć wrzątkiem , odstawić do spęcznienia . Żelatynę zalać przegotowaną letnią wodą ok. 1/2 szklanki , odstawić do spęcznienia na 20 min. Po tym czasie przełożyć żelatynę do rondelka wlać 2 szklanki wrzątku i rozpuścić a następnie schłodzić . Do misy miksera włożyć serek waniliowy dodać cukier puder po czym zmiksować , wsypać osączone rodzynki i przestudzoną żelatynę całość dokładnie połączyć , po czym wylać do tortownicy 28 cm. na wyłożony blat biszkoptowy , wyrównać masę i schłodzić w lodówce . Jak masa zastygnie i zacznie tężeć galaretka to wyjąć ciasto z lodówki udekorować brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką . Ponownie wstawić do lodówki .
Biszkopt użyłam bo został Mi od innego ciasta ale można na spód użyć ciemne herbatniki lub biszkopty .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.05.2017 18:30
To jest mój ulubiony sernik
Jagódka77 25.03.2017 19:39
ładnie wygląda i na pewno pysznie smakuje
Ela15 11.05.2016 13:42
na pewno wspaniale smakuje
MAR3STA 07.04.2016 20:33
Bardzo apetyczny sernik
Ola1young 29.03.2016 12:15
apetyczny sernik :)
ania2610 28.03.2016 20:48
pyszny ten serniczek!
Skotka 28.03.2016 16:54
Smaczny serniczek:)
Czyki 28.03.2016 16:50
Bardzo smacznie wygląda:)
Maridka19 28.03.2016 13:22
U mnie również był serniczek na zimno z brzoskwiniami :) Super przepis :)
Habibi 28.03.2016 13:07
też miałam wczoraj serniczek na zimno :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat