Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Rosa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

cukier brązowy 30 g
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
masło lub margaryna 120 g
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa serowa

twaróg 1 kg
żółtko jajek 5 szt
cukier brązowy 250 g
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 650 g
olej ryżowy 120 g

Piana białkowa

białko 5 szt
cukier puder 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Rosa

Piekarnik rozgrzac do tem. 180 stopni
Do naczynia/miski włożyć wszystkie składniki na ciasto wyrobić ręcznie badż dla maszynistów w robocie kuchennym. Ciasto rozwałkować na opruszonej mąką powierzchni, wyłożyć nim dno wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy.

Do misy badż robotoa kuchennego włożyć twaróg, żółtka,cukier,budyń,wlać mleko i olej zmiksować miskerem/robotem kuchennym 3 min. Powstałą masę wylać na ciasto.

Wstawić do piekarnika i piec ok 50 min.

W misce / garnku ubić białka przez 3 min po upływie 1,5 min stopniowo wsypać cukier puder.

Wyjąć ciasto z piekarnika pianę wyłożyć na ciasto piec kolejne 10 min w temp 180 stopni. Odstawić do wystygnięcia na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak