SERNIK PZREKŁADANY

SERNIK PZREKŁADANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • etap

    1
  • cukier

    0,5 szklanki
  • żółtka jaj

    4
  • margaryna

    0,5 kostki
  • etap

    2
  • serki homogenizowane

    4
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SERNIK PZREKŁADANY

I etap:
0,5 kostki margaryny utrzec z 4 żółtkami i 0,5 szklanki cukru. Dodać pianę z białek i wymieszać. Dodać 1 całe jajko i 1,5 szklanki mąki oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao. Wylać na blachę.

II etap:
0,5 kostki margaryny i 0,5 kostki cukry utrzeć - dodać całe 3 jajka i budyń oraz serki homogenizowane.
Wymieszać i zalać na ciasto wylane w blaszce.
Piec ok 50 minut w bardzo gorącym piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Krzysztof42 15.10.2010 15:22
uwielbiam serniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat