Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik- puszek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 25 dag
jajko 10
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
zapach waniliowy
biszkopty okrągłe do formy
twaróg 1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik- puszek.

1. Ucieramy żółtka i cukier, dodajemy ser i masło ( im dłużej ucieramy, tym sernik będzie bardziej puszysty). Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i zapach.

2. Ubijamy pianę z białek ( z odrobiną soli). Pianę dodajemy do masy serowo- żółtkowej i delikatnie mieszamy.

3. Formę smarujemy tłuszczem ( bądź wykładamy papierem do pieczenia) i układamy ciastka. Wylewamy ciasto.

4. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 200-220 stopni C). Pieczemy ok. godziny.

5. Po wyjęciu możemy ciasto posypać cukrem pudrem albo polać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.02.2013 22:47
smakowity
angelika14 25.02.2013 20:35
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak