Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • herbatniki

    300 g
  • masło

    150 g

Warstwa brzoskwiniowa

  • brzoskwinie w puszce

    1 1/2 puszki
  • żelatyna deserowa

    35 g
  • wrzątek

    50 ml

Warstwa serowa

  • ser biały

    650 g
  • cukier puder

    80 g
  • śmietana 30%

    330 ml
  • żelatyna deserowa

    30 g
  • wrzątek

    75 ml

Warstwa truskawkowa

  • mrożone truskawki

    570 g
  • żelatyna deserowa

    30 g
  • cukier drobny

    100 g
  • wrzątek

    50 ml

Do ozdoby

  • śmietana 30%

    200 ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • kropelki czekoladowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam ciastka.
Krok 2 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Całą puszkę brzoskwiń wraz z sokiem i połowę owoców z drugiej puszki dokładnie zmiksować i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Brzoskwinie przelać na spód z ciastek i schować do lodówki.
Krok 3 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Ser połączyć z cukrem pudrem i śmietanką, następnie zmiksować z r
Krok 4 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Tak przygotowany ser przelać na stężona warstwę brzoskwiniową. Schować do lodówki.
Krok 5 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Truskawki rozmrozić, jeśli były w kawałkach to zmiksować razem z cukrem i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Przelać na stężoną warstwę serową. Ciasto schować na noc do lodówki.
Krok 6 - Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami foto
Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, zrobić na cieście rozetki i w każdą wetknąć czekoladową ozdobę (u mnie serce).
SMACZNEGO!
Malinka
Ser był naturalny z wiaderka, a czekoladowe ozdoby to u mnie serca. ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat