Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
maliny świeże 200 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżeczki
cukier puder 4 łyżki
serek homogenizowany waniliowy 450 gram
biszkopty okrągłe 1/2 opakowania
śmietana kremowa 30% lub 36% 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z malinami

Rozpocząć od rozpuszczenia żelatyny. W 1/4 szklanki gorącej wody. Następnie delikatnie przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.Tworząc piankę. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Znowu ubijać. Do powstałej masy dodać serki homogenizowane miksując cały czas. Przestudzoną żelatynę wlać do masy. Cały czas miksując. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej masę serową. Wstawić do lodówki żeby stężało. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia. Na masę serową ułożyć umyte owoce i wylać na wierzch tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki. Ciasto gotowe do podania dopiero wtedy aż całość stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marco12 09.06.2015 13:13
Bardzo smaczny serniczek Poprostu pychota....
Pani Domu 04.06.2015 10:45
wygląda pysznie
Hrabina w kuchni 03.06.2015 21:19
Smaczny deser.
Magda60 03.06.2015 14:24
z malinkami pysznie wyglada
aginaa 03.06.2015 13:25
pyszne ciasto
MałaMi89 03.06.2015 13:10
Uwielbiam serniki na zimno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak