Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg (mielony)
brzoskwinie w puszce
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
biszkopty okrągłe 20 szt
cukier puder 4 łyżki
galaretka 1 szt

Porada

Delikatny, nie za słodki sernik na biszkoptach z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Z jego wykonaniem poradzi sobie kazdy.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Brzoskwinie odcedzić i pokroić w plasterki. Poł szklanki zalewy od brzoskwiń zagotować i rozpuścić w niej żelatynę. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą a następnie dół wyłożyć biszkoptami. Ser zmiksować z cukrem pudrem a następnie dodać do niego rozpuszczoną żelatynę ponownie zmiksować. Kiedy ser zacznie tężeć wylać go na biszkopty. Na serze ułożyć plasterki brzoskwiń. Galaretkę rozpuścić i kiedy zacznie tężeć wylać na brzoskwinie. Odstawić do lodówki na godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak