Sernik na zimno z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    15 dkg
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • galaretki jasne

    2 szt.
  • galareka brzoskwiniowa

    1 szt.
  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
  • twaróg

    50 (tłusty, zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser utrzeć z cukrem na jednolitą masę.Dodać wystudzone jasne galaretki,rozpuszczone w proporcji 2 opakowania na 1/2 litra gorącej wody.Dobrze wymieszać.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami,wylać na biszkopty masą serową.
Wstawić do lodówki na 2 godz.
Brzoskwinie odcedzamy,kroimy, układamy na zastygniętej masie serowej, wylewamy na nie lekko tężejącą galaretkę brzoskwiniową,przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu.Sernik schłodzić w lodówce przez 1 godzinkę.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (50)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 22.02.2016 20:46
Pyszne ciasto
Grażyna13 09.03.2014 17:29
Uwielbiam taki :)
fotoviderek 04.08.2013 09:46
Serniczek rewelacyjny :)
romanrafal 27.07.2013 11:00
rewelacja,uwielbiam taki serniczek
Granita 22.05.2013 02:28
bardzo pozytywny
Anonimowy 02.05.2013 18:32
Przed chwilą wstawiłem do lodówki wylaną masę żeby stężała pod brzoskwinie. Takiego przepisu szukałem - prosty i przede wszystkim z prawdziwego sera a nie homogenizowanych serków. Ciężko będzie czekać aż galaretka stężeje... :-)
Angelika10 17.04.2013 00:59
bardzo lubię
mirosława4 14.02.2013 16:34
zjadłabym chociaż odrobinkę tego pysznego ciasta :)
Alex_M 03.02.2013 12:37
pyszny!
Beata23 10.01.2013 09:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat