Sernik na zimno z arbuzem

Sernik na zimno z arbuzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mielony na serniki

    50 dag
  • cukier

    20 dag
  • kremówka

    50 dag
  • arbuz

    1 kg
  • limonka

  • cukier waniliowy

  • kieliszek wiśniówki

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • biszkopty okrągłe

    15 dag
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik na zimno z arbuzem

Z arbuza powycinaj kulki miąższu bez pestek i skrop wiśniówką. Resztki miąższu pozostałego po wycięciu kulek, pokrój w kostkę odrzucając pestki. Ser zmiksuj z cukrem i żelatyną rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku. Wymieszaj z kremówką ubitą z cukrem waniliowym, sokiem wyciśniętym z limonki oraz otartą z niej skórką. Masę serową połącz z pokrojonym w kostkę arbuzem. Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Na dnie ułóż biszkopty. Wyłóż masę serową, wyrównaj wierzch i odstaw do lodówki do zastygnięcia.Galaretki przygotuj biorąc mniej wody niż podano na opakowaniu. odstaw do ostudzenia. na wierzchu sernika ułóż kulki arbuza, zalej tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat