Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO TRUSKAWKOWY STRACIATELLA
TRUSKAWKI UMYĆ, ZMIELIĆ BLENDEREM,DODAĆ OKOŁO 5 ŁYŻECZEK CUKRU PUDRU. DO TRUSKAWEK DODAĆ 200 GR. SERKA I GALARETKĘ TRUSKAWKOWĄ ROZPUSZCZONĄ W 0,5 SZK GORĄCEJ WODY.MASĘ WYLAĆ NA BISZKOPTY, WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, POCZEKAĆ AŻ STĘŻEJE.
DO RESZTY SERKA DODAĆ 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU I POSIEKANĄ DROBNO CZEKOLADĘ. 3 ŁYŻECZKI ŻELATYNY ROZPUŚCIĆ W 0,5 SZK WODY, DODAĆ DO SERKA Z CZEKOLADĄ. WYLAĆ NA MASĘ TRUSKAWKOWĄ.ODSTAWIĆ NA CHWILĘ DO LODÓWKI.
UDEKOROWAĆ TRUSKAWKAMI I CZEKOLADĄ, ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ BRZOSKWINIOWĄ. ODSTAWIĆ DO LODÓWKI DO CAŁKOWITEGO STĘŻENIA.