Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    2 paczki
  • galaretka agrestowa

    1 sztuk
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuk
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 sztuk
  • serek homogenizowany

    4 sztuki
  • śmietana 30%

    2 małe
  • cukier puder

    0,5 szklanki
  • owoce

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
1.Galaretki zieloną, czerwoną i żółtą rozpuść w 1,5 szkl. gorącej wody (każdą osobno) i odstaw do stężenia. Pomarańczową galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Galaretki można wstawić do lodówki, żeby było szybciej.
2.Dużą tortownicę wyłóż biszkoptami.
3.Zieloną tężejącą galaretkę zmiksuj z dwoma serkami i wylej na biszkopty. Następnie ubij śmietanę z cukrem pudrem i dodaj pomarańczową tężejącą galaretkę. Na tym ułóż warstwę biszkoptów i wylej czerwoną galaretkę, zmiksowaną z serkami.
4. Na ostatniej warstwie ułóż owoce, np. pomarańcze i zalej ostatnią galaretką.
5. Odstaw do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat