Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
śmietana 600 ml
cukier puder 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt
Biszkopty 1 opakowanie
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Galaretki rozpuścić w wody.Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody.Ser utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Osobno ubić śmietanę, dodać ją do sera i wymieszać.Dodać do masy ciepłą żelatynę .Masę serową wylać na biszkopty ułożone na spodzie tortownicy.Na stężała masę wylać tężejącą galaretką.Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.09.2013 09:50
pyszny !!!!
KasiaK90 08.02.2013 20:55
pyszny!
melonik 05.02.2013 09:57
mam to dam
gosia56 04.02.2013 13:12
super
fotoviderek 04.02.2013 13:03
Pycha :)
apetytnawiecej 04.02.2013 12:31
poproszę do kawki:)
aga130982 04.02.2013 12:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak